Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 20 augustus 2010

Rustig weekje

Zo begin je aan de maandag en zo is het weer vrijdag. De weken gaan zo snel voorbij. Niet dat ik het druk heb gehad. In tegendeel, het was een rustig weekje. Een week waarin we één dag koeler weer hebben gehad. Dat was toch wel even lekker voor de afwisseling. Het heeft die dag ook flink geregend. Een mooie dag dus om alles eens tegen elkaar open te zetten. Geen airco, maar lekker de ramen open. Even het huis goed luchten. Heerlijk, die frisse wind door het huis. Bij ons is het wel meegevallen met de regen maar richting McLean en Washington DC schijnt het met bakken uit de hemel te zijn gekomen. Zo erg zelfs, dat er weer een 'flood warning' afgegeven was. Ik hoefde nergens naar toe en ook John heeft er geen hinder van ondervonden. Bij ons regende het dus zoals gezegd flink door, maar niet dat er straten overspoeld waren met water. Het zwembad is wel weer lekker bijgevuld.

Deze week is ook iemand van een bedrijf komen kijken die mogelijk de ramen gaan vervangen. De ramen in ons huis laten hier en daar te wensen over. Eigenlijk zou alles vervangen moeten worden, aangezien de verhuurders het jaren op zijn beloop hebben laten gaan. Bij de meeste ramen zit vocht tussen het glas en ook het hout en raammechanische, dat er voor zorgt dat het raam omhoog en omlaag kan, is mij alle ramen erg versleten. Op verzoek van de 'landlord' hebben we een bedrijf opgezocht en een vriendelijke meneer is deze week de zaak op komen meten. Nadat hij ons het één en ander had laten zien en we de kleuren hebben uitgezocht, ging hij naar de zaak. Een offerte zou naar onze huisbaas gestuurd worden. Ai, ai...dat zal hem pijn hebben gedaan, want de kosten...$39.575! Ja, dat krijg je als je jarenlang niets doet aan het onderhoud van je huis. Wij willen echter wel dat er ramen vervangen gaan worden. In de winter komt daar zo veel kou doorheen, dat wij meer moeten stoken om het huis warm te krijgen en het ons dus extra geld kost. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ik wil niet meer betalen dan nodig is, dat lijkt me logisch. Ook krijg ik sommige ramen niet eens open. Dan moet John komen helpen om een raam open te doen. Nadat het geschilderd is, is het nog erger geworden. Bij sommige ramen moet zelfs John grof geweld gebruiken of naar buiten gaan om het van die kant te proberen. Je moet ons soms bezig zien. Het valt nog mee dat we de politie nog niet op ons dak hebben gehad. John met gereedschap die buiten aan de ramen bezig is. Dat ziet er toch best 'verdacht' uit. Op de ramen zit een levenslange garantie en het is van kunststof, dus schilderen is in de toekomst niet meer nodig. Het zal even moeilijk voor ze zijn, maar het is een investering voor in de toekomst. Wordt vervolgd....

Na één dag regen en koelere temperaturen is het nu zalig weer! Vandaag is het 35 graden en dit weekend wordt het 32 graden. Dat wordt een dagje genieten aan het zwembad. Het zwembad is nog maar een maandje open dus we moeten het er nog maar van nemen. Morgenavond gaan we eten bij Bert en Cynthia. Zij hebben ons uitgenodigd, dus dat wordt een gezellig avondje. We willen ook een dag ergens naartoe gaan. Wat we gaan doen weet ik nog niet, maar dat gaan we vast vanavond bespreken onder het genot van een wijntje of biertje. Maar voordat het zo ver is gaan we eerst smullen van mijn zelfgebakken appeltaart. Die staat nu in de oven en de keuken ruikt heerlijk. Niet voor niets adviseren ze mensen die hun huis willen verkopen om een appeltaart te bakken. De geur van appeltaart doet wonderen....


6 opmerkingen:

Bibi zei

Poeh wat een bedrag. Ik hoop dat de huisbaas er ook mee akkoord gaat.

Petra zei

Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op jouw rustige weekje, want ik ben doodmoe na de afgelopen week! Moet jullie zwembad op een bepaalde datum dicht? Het is toch prive? Het blijft hier meestal tot in oktober wel zwembadweer (even afkloppen).

Anja zei

Dezelfde vraag als Petra, bepaal je zelf niet wanneer je zwembad "dicht gaat"?? Hier sluit het zwembad op de basis op Laborday.

Niets is zo lekker als een zelf gebakken appeltaart!

Fijn weekend, groeten uit Utah

Natasja Valentijn zei

@Petra en Anja, het klopt dat wij zelf bepalen, tot wanneer het zwembad open blijft. Wij zitten er ook over te denken om het zwembad een maand langer open te houden. Daar hangt ook weer een prijskaartje aan vast (zo'n $400...). Nu maar hopen dat het in oktober nog lekker warm blijft.

Car zei

Hopelijk heeft de landlord een achterdeurtje of een goede credit rating en worden die ramen er nog voor de winter ingezet.
Ben erg benieuwd hoelang het zwembad in Florida open zal zijn, helemaal niet over nagedacht of zoiets dicht gaat komende winter.

Kristel Holsbeek zei

Wel het lijkt me idd een goede investering om ineens alles te laten doen maarja daar hangt altijd een leuk prijskaartje aan vast hé. Ik ben echt benieuwd...