Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



maandag 5 augustus 2013

....en weer tussen de dozen

Op zondag zijn we weer naar het huis gereden. Ons lieve Esmeetje zat daar natuurlijk en ik was erg benieuwd hoe het met haar ging. Ook wilden we nog even de belangrijkste kamers schoonmaken en de vloer beneden dweilen. Stofzuigen konden we nog niet, want die zat in de vrachtwagen met al onze andere spullen. Op maandag zou deze gelukkig arriveren. We maakten ook een plan van waar alles moest komen te staan. Met het huis in daglicht zagen we ook meteen de gebreken van het huis. Hier en daar was er een scheur in de muur bijgekomen. Het huis is namelijk wat verzakt en heeft een funderingsprobleem. Daardoor ontstaan er scheuren in huis, is het terras verzakt en krijgen we sommige ramen niet meer open. Binnenkort komen ze daarvoor lans en gaan ze het huis stabiliseren. Toen we huis het aan het bezichtigen waren, een paar weken terug, zagen we wat stukjes verf van de muur. De makelaar vertelde dat er een ‘touch up’ zou plaatsvinden. Dus met andere woorden; men zou de plekjes bijwerken. Dat ze dat hadden gedaan was ook wel te zien. Helaas met een tint lichter dan de originele verf. Met als gevolg dat we nu met grote lichte plekken op de muur zitten. Werkelijk geen gezicht! Maar ja, het is een huurhuis, laat het gaan. Alhoewel het voor ons toch een irritatiepuntje is, proberen we er maar doorheen te kijken.

We wisten al dat de keuken overgeschilderd was. Dat was al het geval met de bezichtigingsreis. Toen zag het er op zich best redelijk uit. Maar het bezichtigen van een huis gaat eigenlijk best snel. Bij nader inzien was dit ook met de Franse slag gedaan. Hier en daar druipers, de zijkant van de gloednieuwe magnetron was voor het gemak ook maar mee geschilderd en bij het opendoen van menig laatje en deurtje bleef er verf aan mijn handen plakken. Een geval van niet schuren en ontvetten voordat je gaat verven. Zo slecht! John heeft het opgelost door er tape overheen te plakken, maar het is eigenlijk van de zotte! Met het schoonmaken van kastjes kwamen we ook verrassende dingen tegen. De vorige bewoners of die daarvoor waren vergeten iets mee te nemen, namelijk….kogels! Haha, ja echt. Sta je wel even raar te kijken hoor. Welcome to Texas! Afin, de dag ging snel voorbij en we namen weer afscheid van Esmée.

Op maandag kwamen de verhuizers met onze spullen. De kermis ging weer beginnen. John stond in de woonkamer met een geïmproviseerde bureau. Elke verhuisdoos had een nummer en John had een lijst met al die nummers. Zo kon hij bij binnenkomst de nummers van de dozen afvinken. Wel zo belangrijk, want je moet wel zeker weten dat alles is meegegaan. Wat gaat het dan snel. De ene doos na de andere. Afvinken en gelijk aangeven naar welke kamer ze het moeten brengen. Zo ging het de hele dag door. Helaas moesten we ook constateren dat de verhuizers in Great Falls niet helemaal zorgvuldig te werk zijn gegaan. We kwamen veel beschadigingen tegen. De lederen stoelen van de eetkamer waren beschadigd (krassen etc), op het glas van de buffetkast zat ineens een kras. De poot van de antieke kast zat los, de ligbedden voor bij het zwembad waren zonder enige bescherming op elkaar gestapeld en nu zitten er flinke krassen op. De beschermlaas is eraf dus dit gaat roesten. Zo zonde, want je bent zelf altijd heel erg zuinig geweest op je spullen. De lamp die in Great Falls boven de keukentafel hing hadden ze gewoon in een zak gedaan. Die kwam er dus bijna zo plat als een dubbeltje uit. Kunnen we dus weggooien. Deuk in de wasmachine, stuk van een dienblad af, scheur in een ladekast etc etc. Dit is nog maar een klein gedeelte van de lijst met beschadigingen. Natuurlijk was alles verzekerd, maar je krijgt er altijd minder voor terug. Plus de tijd die je daar weer in moet stoppen. We hebben overal foto’s van gemaakt.

Ik kon niet veel doen, dus ik ben in de keuken maar begonnen met uitpakken. Kruidenpotjes in de voorraadkast. Bestek in de lades. Zo was ik lekker bezig. Ik pakte op een gegeven moment weer iets uit de doos en wist niet wat er in zat. Ik pakte het uit. Na 6 lagen vloeipapier zag ik eindelijk wat er in zat…. Lege waxinelichtjes!! Werkelijk! Mijn verbazing was groot, dat kan ik je wel vertellen. Wie pakt er nu gebruikte (en helemaal opgebrande) waxinelichtjes in? Het stomme is dat deze in 6 lagen vloeipapier verpakt waren, terwijl de lamp waar ik het eerder over had gewoon in een zak is gegooid!! Hier kan ik woest om worden. Behandel toch eens andermans spullen met een beetje respect.

We hebben de verhuizers het bed in elkaar laten zetten, zodat we weer in ons eigen bedje konden slapen. Daarmee kwam aan de verhuizing een eind. Het was al in de avond dat ze klaar waren. Deze mannen hebben echt hard gewerkt. Het papierwerk kon ik orde gemaakt worden. Na enig gepuzzel omdat er toch wat dingen niet klopte op de lijst, hebben we de verhuizers bedankt en uitgezwaaid. Daar stonden we dan weer. Tussen al onze spullen, her en der verspreid. Het uitpakken kon weer beginnen. Maar dat was iets voor de volgende dag.
 
Hier nog een paar foto's van deze dag. Klik hier.

Geen opmerkingen: