Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 5 juli 2011

Weekenden vol gezelligheid en BBQ's

Nadat we teruggekomen waren van onze vakantie hebben we een BBQ georganiseerd voor Yolanda en Petra (met gezin natuurlijk). Als dank voor het zorgen van Esmée. Het zou lekker warm weer worden, dus een mooi moment voor een BBQ. Om 2 uur kwamen Jos, Petra, Britt en Femke. Die lagen natuurlijk al snel in het zwembad. Wij begonnen eerst maar eens met een bakje koffie. Onze fan in de gazebo zorgde voor een koel briesje. Dat was wel nodig, want het was al snel warm. We hebben gezellig gekletst en rond een uur of 4 kwam dan ook Yolanda met aanhang. Kids in het zwembad en de 'oudjes' aan de wijn. Het was een heerlijke middag en onze magen begonnen een beetje te knorren. Tijd om de BBQ aan te steken. Eerst hamburgers voor de kids en daarna kippenbouten teriyaki, saté met pindasaus, beef bulgogi en scampi's. Een flinke hap en we zaten allemaal erg vol. Een dessert ging er nog wel in. Aardbeien met balsamico en honing en pistachenootjes. Gecombineerd met vanille ijs. Yummie. Weer een lekker dessert erbij.

Het BBQ-en ging overigens prima. Dankzij de nieuwe 'tools' die John zaterdagochtend nog even had gekocht. Een mooi koffertje waar 4 handige grill tools in zitten. Dat hadden we namelijk nog niet. Straks als we weer naar Nederland gaan komt er nog een mooie Weber BBQ en dan is het helemaal compleet. De zomer is hier nu volop in gang en elke dag genieten we wel van het mooie weer. Het zwembad is dan ook een aangename verkoeling, zeker als het over de 30 graden is.

Afgelopen weekend was het 4th of July weekend. Op 4 juli vieren de Amerikanen dat hun land in 1776 onafhankelijk werd. Deze dag wordt dus ook wel Independence Day genoemd. In dit weekend worden er veel BBQ's en picknicks gehouden en zijn er tal van parades. Ook wordt er veel vuurwerk afgestoken. Omdat 4 juli op een maandag viel, was John ook die dag vrij. Het weekend begon dan ook weer met een BBQ. Niet bij ons, maar bij zijn Canadese collega. Vrijdag was het namelijk Canada Day. Nu we toch over de feestdagen bezig zijn. Canada Day is een nationale feestdag in Canada die elk jaar op 1 juli wordt gevierd. Op 21 juni 1868 werd er een mededeling ondertekend door Gouverneur Generaal, Lord Monck, waarin staat dat Hare Majesteit iedereen in Canada opriep om de Confederatie van Canada te vieren op 1 juli 1868. De rustdag op 1 juli werd in 1879 vastgesteld onder de Engelse naam Dominion Day. Net als op Independence Day in Amerika, zijn er in Canada veel BBQ's, concerten en parades. We kwamen tegen 6 bij John en Helen aan en er waren al wat (internationale) collega's van John aanwezig. Zo heb ik deze avond de nieuwe Australische collega met zijn vrouw leren kennen. Zij waren in de plaats van Gerry en Kimberly gekomen. Marco, Vilborg en hun kids (waaronder Antonio van een paar weken oud) kwamen ook nog. Marco had zijn ouders meegenomen. Ook al spreken ze geen woord Engels, met wat gebaren en Italiaans-achtiche en Engelse woorden hebben we geprobeerd om te comuniceren. Marco heeft uiteindelijk maar als tolk gespeeld, dat ging een stuk gemakkelijker. Ook Knut uit Noorwegen was er. Die had ik ook nog niet ontmoet, dus zo werd het een leuke avond met nieuwe kennismakingen. John Harris was lekker met de BBQ in de weer en wij deden gezellig een drankje. Ze hadden alles goed verzorgd en zo rond de klok van 22:00 uur gingen we weer naar huis.

Het warme weer zou het hele weekend aanhouden. Daarom hadden we zaterdag Nicole, Michel en hun kids uitgenodigd voor....jawel, een BBQ. Daar we Nederland niet eens een BBQ hadden, gebruiken we hem hier volop. Heel lief en het had niet gehoeven, maar Nicole had een 'kleinigheidje'gekocht. Het cadeautje was zo mooi ingepakt en ik werd steeds nieuwsgieriger wat er in zat. Toen ik het doosje openmaakte zag ik een schort en ovenwanten met een print van de Amerikaanse vlag. Helemaal geweldig!! Dit paste mooi bij het dienblad wat ik onlangs heb gekocht! We waren hier erg blij mee, dus Nicole en Michel....nogmaals bedankt voor dit superleuke cadeau!

Het is altijd grappig om te zien hoe snel de kids in het water liggen. Ze zijn niet uit het water te krijgen en hebben energie voor twee, lijkt het wel. Het was wederom een gezellige middag en we hebben weer gesmuld van al het lekkers wat van de BBQ kwam. Ook het dessert mocht er weer zijn en viel bij iedereen goed in de smaak. Dat een hele dag zwemmen ook wel vermoeiend blijkt te zijn, merkten we wel aan de kinderen waarbij de vermoeidheid uiteindelijk toesloeg. Wij waren zelf ook best loom geworden van het weer en na een afzakkertje zijn we naar bed gegaan.

Zondag hebben we lekker niets gedaan. Eerst uitgeslapen en daarna bij en in het zwembad gelegen. Met deze hitte is het heerlijk om water in je buurt te hebben. Als ik het zwembad niet had gehad, was ik waarschijnlijk een opblaasbadje gaan kopen. Gewoon om er even in te liggen. Gelukkig is dat niet nodig en kan ik zwemmen wanneer ik dat maar wil. Wat een luxe... Maandag was nog zo'n dag. Relaxen, lezen, zwemmen en met elkaar overleggen wat we zouden gaan doen. Naar het vuurwerk in DC of in Great Falls blijven. Vorig jaar zijn we naar de Mall geweest om het vuurwerk te zien en dat was spectaculair. Zo leuk, maar ja, de weersvoorspelling gaf aan dat er regen en onweer werd verwacht. Na wikken en wegen zijn we toch maar in Great Falls gebleven. Ook hier werd er vuurwerk afgestoken. We zijn naar de Turner Farm Park gereden, want daar zou het allemaal gaan plaatsvinden. Toen we daar aan kwamen was het een drukte van jewelste. Jeetje, heel Great Falls én omgeving was uiteglopen om het vuurwerk te zien. Mensen zaten op dekens of campingstoeltjes, ze hadden koelboxen bij, kinderen waren aan het spelen. Er stonden wat kermisattracties en er was wat muziek. Wij hadden een mooi plekje gevonden en na een half uur wachten begon het vuurwerk. Het kwam wat traag op gang, want we hadden het idee dat de vuurpijlen één voor één werden aangstoken. Tegen het einde werd het toch nog spectaculair, wat ook tevens aan het publiek te merken was. Er werd gejuichd en geklapt. Volgend jaar gaan we wel weer naar DC om het vuurwerk te zien. Er is daar toch wel mooier vuurwerk te zien en een leukere sfeer. Al met al was het een mooie afsluiting van een gezellig 4th of July weekend.

1 opmerking:

Anja zei

Ook hier wordt de bbq veel gebruikt.....zo lekker en gezellig! Dat dessert ziet er heerlijk uit zeg!!