Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 21 juli 2011

Hittegolf....

Wat doe je als het buiten 45 graden is? Juist, een blog schrijven. We zitten midden in een hittegolf. Als je buiten komt, loop je tegen een muur van warmte aan. Het is buiten bijna niet vol te houden. Ik zeg bijna, want dankzij het zwembad kon ik toch een beetje de verkoeling opzoeken. Een tijdje terug heb ik een luchtbed gekocht en zo dobberde ik lekker op het water. Eenmaal uit het water en zelfs in de schaduw werd ik bijna misselijk van de warmte. Ik heb vandaag dus veel water gedronken. Toen ik weer naar binnen ging, leek het erg koel in huis. Net of de airco aan stond. Nu heb ik het echter weer warm en staan de zweetdruppels op mijn voorhoofd. Ik probeer het aanzetten van de airco altijd zo lang mogelijk te rekken. Vooral als ik veel buiten ben, vind ik het niet nodig om binnen de airco aan te zetten. Met de strijk en koken wordt het een ander verhaal. We zetten de airco wel 's avonds aan. Zo'n twee uur voordat we naar bed gaan. Zowel boven als beneden. Alleen op deze manier is onze slaapkamer koel te krijgen. De temperatuur loopt dagelijks op tot 30 graden. Veel te warm om in te slapen. Toch gek hoor....in de winter wil de warmte maar niet blijven hangen en in de zomer krijg je het met geen mogelijkheid koel. Ik weet niet wat het met dit huis is, maar we doen het er maar mee.

Niet alleen ons gebied heeft last van de warmte. Door de extreme warmte zijn er al 22 doden te betreuren. In liefst 17 Amerikaanse staten van Texas tot South Dakota en langs de Oostkust is de hitte ondraaglijk. Zieken, kinderen en ouderen krijgen extra steun, zeker omdat de hoge vochtigheid het gevoel van de hitte nog versterkt. De verwachting is dat de hitte tot zondag niet zal afnemen. We zullen ons dus moeten aanpassen aan het weer. Met andere woorden: lekker niets doen en heel wat tijd doorbrengen in en rond het zwembad.

Het enige wat jammer is, dat we de ramen niet open kunnen zetten. Ik vind het altijd wel fijn om het huis even te luchten. Zelfs 's ochtends is het al zo warm en vochtig buiten dat het alleen nog maar warmer wordt in huis. Dus voorlopig blijft alles maar dicht. Ik klaag verder niet hoor. Beter een hittegolf dan het koude weer van Nederland. Wij kunnen tenminste nog lekker BBQ-en. Dat doen we overigens de laatste tijd veelvuldig. Heerlijk! We zijn allemaal weer nieuwe gerechtjes aan het uitproberen. Volgende week geven we een Luau Party en dan mag het eten van de BBQ natuurlijk niet ontbreken. John is mijn 'toetjes specialist' en hij gaat dit weekend een dessert maken die we waarschijnlijk ook met het feest maken. Ik vind dat natuurlijk niet erg. Heerlijk juist, dat voorproeven! Vanavond gaan we nar de Australische Ambassade. We zijn uitgenodigd door een Ausralische collega van John. Na deze borrel kunnen we gelijk door naar een andere borrel. Myrthe en Dennis geven een WAB (Week Afsluit Borrel) Gezelligheid alom!

4 opmerkingen:

Petra zei

Ik vind het ook wel prima, zeker ook met het zwembad dichtbij. Wat leuk, een luau party!

Tjeerd en Kiki zei

jeetje wat warm! Hier staat de airco 24/7 aan, ik kan echt niet zonder! (heb helaas geen zwembad in de tuin)

Bianca zei

Het is inderdaad verschrikkelijk hier, ik durft niet eens meer te BBQ voor het geval er een vonkje wegwaait zo droog is het. Voor de boeren hier is het een ramp, gelukkig hebben wij "maar" 3 paarden en gelukkig hoeven wij ze niet weg te doen, hooi is onbetaalbaar duur geworden voor mensen met vee en meerdere paarden. We hebben nu geloof ik dag 35 dat het meer dan 40 graden in de schaduw is maar terug naar NL willen we zeker niet ;-)
De ramen open gaat inderdaad niet, de kou vliegt je huis uit.
Hopelijk wordt het bij jullie en hier ook snel een stuk koeler en regen, heerlijk lijkt met dat

Bibi zei

Lekker al die borreltjes, maar met die hitte hou ik het zelf matigjes ;-). Hier is het ook superwarm geweest. Vandaag is het voor het eerst in tijden bewolkt en lijkt het te gaan regenen, zou fijn zijn dan hoeven we niet te wateren in de tuin.
Heel veel plezier met de voorbereidingen van jullie Luau party!