Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 2 september 2010

Orkaan Earl...

Zoals jullie konden lezen heb ik gisteren weer met het thuisfront geskypt. Tijdens het gesprek vroeg mijn moeder of wij last zouden gaan krijgen van Orkaan Earl. De visite op mijn moeders verjaardag vroegen zich dat ook af. Iedereen was zo benieuwd dat ik daarom maar even de laatste update geef. Vooralsnog wordt orkaan Earl niet in Virginia verwacht, maar 'state emergency officials’ langs de kust willen wel dat iedereen is voorbereid in het geval de orkaan van koers gaat wijzigen. Een kleine verandering in het pad van Earl en Virginia kan een grote orkaan verwachten. Aan de kust, die zo'n 260 kilometer bij ons vandaan ligt, worden wel maatregelen genomen. Zo zijn de schildpaddennesten voorzichtig naar een andere locatie gebracht. Bewoners van appartementen aan zee hebben hun ramen dichtgetimmerd met hout. Het oog van de orkaan zal ongeveer op een afstand van 48 tot 120 kilometer van de kust zijn. Dat wil niet zeggen dat ze er daar niets van zullen merken. Men waarschuwt voor extreem hoge golfslag en wind. De orkaan is van de vierde categorie en kan windsnelheden bereiken tot wel 230 km/h. Ter vergelijking, een storm met windkracht 10 heeft windsnelheden van 89-102km/h. Het ziet er echter wel naar uit dat de orkaan nog wat in kracht zal nemen. Of Earl echt aan land komt of alleen langs de kust scheert is een kwestie van afwachten. Mogelijk komt de storm zelfs tot aan New England, het uiterste noordoosten van de VS. Verwacht wordt dat de orkaan morgen en vooral zaterdag de noordoostelijke kust (dus thuisfront, niet het binnenland van Virginia, waar wij zitten) van de VS voor grote problemen gaat zorgen. Earl kan een groot gevaar worden voor de oostkust, afhankelijk van de laatste koers, de kracht en het moment van 'landfall'. Een 'direct-hit' van een categorie 1 storm in Manhattan wordt door sommigen beschreven als een Katrina in New Orleans. Vooralsnog wordt er geen 'direct hit' voorspeld. Mocht Earl de oostkust schampen dan kan hij echter wel sterker worden/blijven dan een categorie 1.

De nieuwszenders kunnen er natuurlijk geen genoeg van krijgen. Ze hebben weer volop verslaggevers ter plaatse om ons op de hoogte te houden. Als de storm de kust bereikt dan staan ze weer met hun zuidwestertjes aan op het strand om verslag te doen. Soms worden ze bijna omver geblazen door de wind, maar bikkels als het zijn houden ze gewoon vol. Alles voor de kijkcijfers. Dat vind ik altijd zo stom. Ga toch lekker binnen staan en film vanachter het raam. We zien en snappen het dan ook wel hoor. De Amerikaanse nieuwszenders houden wel van sensatie en hoe harder het waait en regent, des te beter moeten ze haast denken. Maar goed, we houden de berichtgevingen nauwlettend in de gaten. Ik hoop alleen maar dat we door de wind geen stroomuitval krijgen en dat de bomen gewoon overeind blijven staan.

6 opmerkingen:

Annemiek zei

Haha, ik moest lachen toen je schreef dat je dat buiten filmen zo stom vind en dat ze beter binnen kunnen gaan staan! Precies mijn idee, maar ik denk dat dat een te nuchtere/Nederlandse benadering is :-).

Petra zei

Ik vind het juist altijd wel grappig, die gillende reporters in het midden van dat natuurgeweld ;). Wij hebben in 2003 tropische storm Isabel meegemaakt en van mij mag Earl ver weg blijven! Wat een chaos was dat!

Car zei

Hier nog een nuchtere nederlandse die vind dat heel veel op tv hier wel heel erg veel word opgeblazen.
En dan steeds maar weer opnieuw.
Sensatie, sensatie.
Heel wat om je over te verbazen als Nederlander hier in de VS.

Bibi zei

Ik vind het wel grappig hoe ze het verslaggeven een dramatisch tintje meegeven, maar het word ook wel een beejte oud...

Anja zei

Nou, ik zou ook lekker van achter het raam filmen hoor. Dan maar wat minder sensatie ;-))
Wij zijn net terug uit New Orleans, daar zijn de gevolgend van Katrina nog goed zichtbaar.

Bianca zei

Ik vind het ook wel heel grappig om te zien die reporters tegen de wind ingebogen en in een stromende regenbui.
Hier gelukkig eindelijk wat regen dankzij Hermine