Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 15 september 2009

May I present to you....

May I present to you.....ons nieuwe huis voor de komende 3 jaar! Onze makelaar ter plaatse heeft het één en ander voor elkaar gekregen en de verhuurders hebben de prijs verlaagd. Ook de ambassade gaat akkoord. Eindelijk hebben we geen zorgen meer wat betreft onze huisvesting.

Het huis ligt in Great Falls, Virginia. Ongeveer 17 minuten rijden van de wijk in McLean, waar we in eerste instantie een huis zochten (waar ook al wat collega's van john wonen) en ongeveer een half uur rijden naar het kantoor waar John komt te werken. De huizen in McLean waren gewoon te duur. Alles wat wij mooi vonden en een goed gevoel bij hadden zat dik boven het budget. Wij hebben de keuze gemaakt om bijvoorbeeld in Great Falls te gaan kijken voor een huis en voilá...


We hadden allebei een klik met het huis op het moment dat we binnen waren en dat is toch wel heel belangrijk. Ook onze spullen kunnen allemaal mee (sommige huizen waren daar te klein voor) en dat is wel fijn. Je zit tenslotte al in een vreemde omgeving en als je dan je vertrouwde spullen om je heen hebt, dan ben je al een beetje thuis. Het was ook het enige huis waar ik mee op de foto sta. (vond ik wel leuk voor mijn blog) Toeval of voorbestemming?

Het huis heeft een 2 story foyer, een family room, een living room met openhaard, een aparte dining room, een ruimte die als kantoor of andere doeleinden gebruikt kan worden zoals bijvoorbeeld mijn 'kralen atelier' (hihi). Overal ontzettend veel kastruimte. Dat viel me in alle huizen die we bezichtigd hebben op. Ideaal! Ik ga verder met een library, een recreation room, 4 slaapkamers, 5 badkamers, beetje een simpele keuken (geen high tech zeg maar) met een kookeiland, maar die fleuren we wel op met al mijn delftsblauwe spulletjes. De keuken is wel lekker ruim. Daar kan ook nog een tafel en stoelen in gezet worden. Vanuit de keuken kom je via een schuifdeur op het eerste deck. Ook hebben we een basement met de nodige kamers en met een bar (!) die toegang geeft tot het zwembad (altijd handig voor een pool party). Rond het zwembad (en whirpool) is er ruimte voor ligstoelen. Vanaf dit gedeelte kun je naar de gazebo. Dit is soort tuinhuisje/paviljoen vaak achthoekig en aan alle kanten open. Als je door de gazebo loopt dan kun je via de trap naar boven waar je weer op het deck bij de keuken uitkomt. Ook is er nog een stukje grasveld. De tuin is omheind, dus we hebben lekker veel privacy. Aan de voorkant en zijkant van het huis ligt er ook nog gras.

De voorkant van het huis zit er netjes uit; het is alleen jammer dat ze er later zo'n lelijk grieks-achtige overkapping tussen hebben gezet. Maar ja, laten we het maar praktisch bekijken; we staan in ieder geval droog als we de sleutel van het huis niet zo gauw kunnen vinden. De meeste tijd gaan we toch in het huis en in de tuin doorbrengen, dus de entree nemen we voor lief. Ik kan wel zeggen dat we een goede beslissing hebben genomen; wij zijn erg tevreden met het huis waar we de komende 3 jaar in gaan wonen.




Het gaat nu echt opschieten. De afspraak met het verhuisbedrijf is gemaakt en de container komt 7 en 8 oktober. Ze hebben twee dagen nodig om alles in te pakken. Het verhuisbedrijf is een paar weken geleden bij ons geweest en ze hebben toen wat dozen achtergelaten, zodat wij zelf ook al wat spullen kunnen inpakken. Wat gaat mee en wat blijft achter... Ik kan niet wachten om de boel in te richten in ons nieuwe huis in Great Falls.

11 opmerkingen:

Bibi zei

Geweldig! Ik vind het een supermooi huis en met zwembad ook nog! Spannend hoor en al lekker snel. Van harte gefeliciteerd!:-)

Miranda zei

Profiat! Jij ga daar de komende tijd het lekker hebben....En die Griekse overkapping is vooral lekker in de zomer, tegen de zon! Regen doet het nl lang niet zoveel als in Nederland. Jammer dat we zover van elkaar vandaan wonen, of we doen een keer een bakje halverwege. Zou leuk zijn niet

Sonja zei

Gefeliciteerd, leuk dat het huis dat je voorkeur had nu de komende 3jaar jullie home wordt, het ziet er super uit. Ach die Griekse poort, een stukje Europa in Amerika. Veel sterkte de komende tijd met inpakken, inpakken en inpakken!

Petra zei

Daar ga je het prima naar je zin hebben ;-) Wat een zalig groot huis.
Heerlijk ook een zwembad joh!
(zei zij die net met der billen uit het zwembad van de wijk komt)
Dat wordt echt genieten.
Veel succes met de verdere stappen. Voor je het weet is het oktober.

Petra zei

Dat ziet er zeker goed uit! Gefeliciteerd, een pak van jullie hart, vast. Is het dicht bij het centrum van Great Falls? En natuurlijk ook dicht bij het Great Falls NP, heerlijk!

Marjon (Vana) zei

Wat heerlijk dat het gelukt is met het huis, gefeliciteerd!
Het ziet er supermooi uit en enorm groot (5 badkamers!) de omgeving lijkt me lekker rustig en toch dicht bij de stad.

Annemiek zei

Wat fijn dat jullie eindelijk een huis gevonden hebben, en dan ook nog zo mooi!

Bianca (Hollandranch) zei

Gefeliciteerd met jullie huis ! en lekker een zwembad erbij, ziet er mooi uit. Dat is een zorg minder nu jullie daar niet meer naar hoeven te zoeken, succes met inpakken en afscheid nemen ! Want oktober is al heeeeel snel.

Anja zei

Gefeliciteerd, wat een mooi huis, fijn dat het gelukt is.
Succes met pakken en afscheid nemen!!

USA2007 zei

Gefeliciteerd. Wat een vreselijk mooi huis. Dat moet een enorme opluchting zijn.
Succes met inpakken.

Sue in Orlando, FL

Tjeerd en Kiki zei

Wat een geweldig huis! Geniet ervan!!