Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 19 april 2012

Spaceshuttle Discovery

Soms zijn er van die dagen dat je op de juiste tijd op de juiste plaats bent. Dat was voor ons op dinsdag 17 april. Die dag zou de shuttle Discovery op de rug een Boeing 747 over Washington DC vliegen. De Discovery heeft volgens ruimtevaartorganisatie NASA in totaal 365 dagen in de ruimte doorgebracht en bijna 241 miljoen kilometer gevlogen tijdens 39 missies. Na de rampen met de Challenger (1986) en de Colombia (2003) was Discovery bovendien de eerste shuttle die weer in gebruik werd genomen. Daarom voor deze Spaceshuttle een ererondje boven Washington DC.

Wij zijn die dag naar de Mall gegaan. Want zoals we begrepen hadden zou het vliegtuig boven de monumenten gaan vliegen. Het was al best druk toen wij arriveerden. Vol spanning stonden de mensen de wachten. Ik was ook heel benieuwd, want het is toch best bijzonder om dit met eigen ogen te kunnen zien. In de verte hoorden we al gejuich... dat betekende dat het vliegtuig daar al voor de mensen zichtbaar was. In de verte zagen we de Boeing met de shuttle. Nog best van een afstand. We vroegen ons af of dit het was... Iedereen bleef staan en niet veel later kwam het vliegtuig weer in zicht. Deze keer kwam het vliegtuig met de shuttle over de monumenten gevlogen. Wow, ik vond het indrukwekkend om te zien. De mensen klapten en joelden. Het bleef niet bij één ererondje. Maar liefst drie keer kwam de Boeing met de Shuttle overgevlogen. We hebben veel foto's kunnen nemen. De Spaceshuttle Discovery komt in het Udvar-Hazy museum te staan. Hieronder een video die ik met mijn iPhone gemaakt heb.



Voor alle foto's klik hier.

3 opmerkingen:

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een gave ervaring zeg, once in a lifetime.... Leuk dat jullie er bij waren.

Anja zei

Inderdaad een hele gave ervaring!!!

Pierre zei

Dan moeten we hem eigenlijk weer gaan bekijken in het Air & Space Museum! ;-)