Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 5 april 2012

Tripje Nederland

Het is een beetje achter de feiten aan lopen, maar hier een beknopt verslag van het verblijf in Nederland. Op 3 april zijn we vertrokken naar Nederland. Ik had bewust daar niets over geschreven. Daar was namelijk een reden voor. De zus van John was 25 jaar getrouwd en gaven een feest op vrijdag 6 april. We wilden ze verrassen met ons bezoek. Op woensdag kwamen we aan en hebben die dag een bezoek gebracht aan mijn ouders en schoonmoeder. Het was fijn om ze weer te zien. Die vrijdag gingen we richting het café waar het feest gehouden werd. Buiten hoorden we de DJ iets aankondigen. Eerst dachten we dat er een voordrachtje gedaan werd voor het bruidspaar, maar het bleek dat ze het stel gingen toezingen. We besloten om stilletjes naar binnen te sluipen. Niet wetende dat we bij binnenkomst gelijk in beeld waren. Corien's gezicht was onvergetelijk...verbaasd, blij en emotioneel rende ze naar John. Broer en zus sloten elkaar in de armen. Dat was zo'n bijzonder moment. Mijn zwager kwam naar mij toegelopen en het was een mooie hereniging van de familie. Die avond kon niet meer stuk en we hebben dan ook volop feestgevierd.

Zaterdag zijn we naar onze vrienden in Limburg gegaan. Het was ontzettend leuk om John en Jacqie weer te zien, want het was al meer dan een jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen. Als vanouds hebben we weer gezellig gekletst, zijn we naar Heerlen gegaan om te shoppen. Natuurlijk ook lekker geluncht en een borrel gebdronken in een gezellig café. De avond werd afgesloten met een diner en daarna nog wat gedronken bij hun thuis. We bleven daar slapen en het was alsof we elkaar nog maar kort geleden hadden gezien. Zo gaat dat met echte vrienden. Op zondag zijn we op ons gemak naar huis gereden. Maandag hadden we afgesproken met Roland en Monique. We zijn er 's middags naar toe gegaan en ook daar mocht de wijn en hapjes niet ontbreken. We hebben er gegeten en na het eten zijn we naar Jaap en Désirée gegaan. Ook daar is het altijd supergezellig. We hebben wat geborreld die dag. De volgende dag heeft Désirée onze haren weer gefatsoeneerd en we kunnen er weer even tegenaan.

Natuurlijk hebben we onszelf tijdens het verblijf in Nederland tegoed gedaan aan de heerlijke dingen die we zo gemist hebben. Het lekkere brood, het vele beleg, frietjes met een kroket of frikadel speciaal... Genieten dus. Het is altijd weer een feest om in de supermarkt boodschappen te gaan halen. Wat een ruim assortiment hebben wij toch in Nederland. Ook heb ik Maja weer gezien. Wij zijn volgens onze traditie naar Breda gegaan. Café de Bommel staat altijd steevast op het programma en we zijn weer helemaal bijgekletst. Ik heb nog gewinkeld met mijn ouders en natuurlijk ook weer geluncht. De dagen vlogen voorbij want voordat we het wisten was het weer zaterdag. De dag van ons vertrek. We kunnen terugkijken op een heel gezellig verbijf in Nederland.

4 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Zo een leuke verrassing!! Heel tof;-)

Martin, Richard, Linda en Lisa zei

Wat een verrassingstrip! Leuk hoor feestje, afspreken met vrienden en familie en lekker genieten van de Hollandse lekkernijen.

Pierre zei

Volgende keer ff borrelen in Breda, zus! :-)

Teleton zei

Leuk, even terug voor een feestje! Jammer dat het niet echt lekker voorjaarsweer was maar jullie hebben toch volop genoten. En zag ik nu dat er al weer een Mexicaans feestje op komst is...? Geniet er maar lekker van!