Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



vrijdag 23 september 2011

Een jarige en we blijven langer...

Vandaag is de moeder van John jarig. Sientje...van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Qua planning kwam het net niet uit om tot vandaag in Nederland te blijven, maar we denken wel aan je hoor. Vandaag is het ook al weer vrijdag. De hele week hebben we gewacht op de Indian summer. Indian summer is een periode in de herfst waarbij het nog erg warm en zonnig kan zijn. Helaas merken we er op dit moment weinig van. Het zijn zo maar grijze dagen en op het moment dat ik dit schrijf regent het al een paar uur. We hebben zelfs weer een 'Flood Watch'. Dit was ook het geval tijdens ons verblijf in Nederland. Toen heeft het zo veel geregend dat er wegen werden afgesloten en rivieren overstroomden. Met als gevolg dat er delen van bruggen en wegen werden weggeslagen. Zelfs de weg die ik altijd neem om naar de supermarkt te rijden was afgesloten. De weg/brug is inmiddels weer gerepareerd. Op andere plaatsen in Great Falls is dit nog niet het geval, zoals de foto hiernaast laat zien. De zomer lijkt niets op hetgeen wat we vorig jaar hebben gehad. Toen hebben we zelfs John's verjaardag (in oktober)nog met een pool party gevierd. Of we het dit jaar weer buiten kunnen vieren, valt nog te betwijfelen. We hopen dat we nog een paar mooie nazomerdagen zullen krijgen. Over een een paar weken gaat het zwembad dicht. Dat vind ik altijd zo'n somber moment, want dan is de zomer echt voorbij. Ik heb het idee dat we niet echt een goede zomer hebben gehad, of ligt dit nu aan mij...? Ik hoop dat het morgen droog blijft, want we hebben een feestje bij Jos en Petra. Zou leuk zijn als we buiten kunnen staan. Ach, we zullen zien.

Van het treurige weer naar een leuk bericht. We blijven namelijk langer in Amerika. Ons buitenland avontuur zou volgend jaar oktober afgelopen zijn, maar we hebben verlenging gekregen. Yeahh! Nu staat onze terugkomst in Nederland in de zomer van 2013 gepland. Dit komt qua werk voor John en het project beter uit. Er komt een oplevering in de periode dat wij in eerste instantie naar huis zouden gaan. Dan is het niet handig om te wisselen van personeel. Wij zijn er erg blij mee, maar voor de familie blijft het minder leuk. Zij hadden zich tenslotte ingesteld dat wij oktober volgend jaar terug zouden komen. Een pluspuntje is wel, dat zij nog een keer bij ons op bezoek kunnen komen. Nu moeten we onze verlenging nog gaan aankaarten bij de huurbaas. We hopen dat we het huis voor die extra periode kunnen blijven huren. Dat is nog even afwachten, dus wordt vervolgd....

8 opmerkingen:

Petra zei

Wat leuk, dat jullie langer blijven! Ja, het weer is echt van slag de afgelopen weken :(.

Pierre zei

Ik zal duimen dat het met het huis gaat lukken.

Sonja zei

Wat fijn voor jullie dat het verblijf is verlengd. Hoop dat het goed komt met de contractverlenging van het huis.

Teleton zei

Spannende tijden. Blijven lijkt me heerlijk maar dan toch misschien moeten verhuizen is weer minder. Wij duimen ook dat jullie lekker nog een jaartje kunnen blijven zitten; kans op stinkbugs heb je immers overal.....;-)

Robert-Jan en Yvonne zei

Mooi nieuws zeg, nog een jaartje langer ;-) ! Jaloers !!! Hopelijk dan in hetzelfde huis inderdaad, zou wel zo praktisch zijn.

Anja zei

Heerlijk dat jullie verlenging hebben gekregen! Eigenlijk is de periode van 3 jaar te kort want het laatste half jaar ben je al weer druk met de verhuizing terug naar Nederland.

Kristel Holsbeek zei

Ah dat is wel heel tof dat jullie een verlenging hebben gekregen!!
Veel succes met het huis;-)...

Bibi zei

Wat super dat jullie langer kunnen blijven! Hopelijk kan je ook gewoon in het huis blijven voor die tijd.