Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



donderdag 12 mei 2011

National Cathedral & het park

Vandaag zouden we er een actief dagje van maken. Na het gebruikelijke ontbijt in de dining room, zijn we naar DC vertrokken. Het National Cathedral was als eerste aan de beurt. De national Cathedral is de op vijf na grootste kathedraal ter wereld. De kerk, die officiëel Cathedral of St. Peter and Paul genoemd wordt, is 158 meter lang. De centrale toren is een indrukwekkende 94,8 meter hoog. Het is een redelijk nieuwe kerk; dat zie je ook wel aan de oude en moderne elementen. Een modern element is het ruimtevenster. Dit venster gedenkt de vlucht van Apollo 11, het ruimteveer dat de eerste maanlanding maakte in 1969. Het venster bevat zelfs een stukje maansteen dat uit de ruimte is meegebracht. In de kathedraal werd de rouwdienst gehouden voor een aantal Amerikaanse presidenten zoals Dwight Eisenhower en Ronald Reagan. Het was ook de plaats van de laatste zondagse mis die opgedragen werd door Martin Luther King, Jr. voor hij in 1968 vermoord werd.

Nadat we de voorkant van de kathedraal hadden aanschouwd, zijn we naar binnen gelopen. We konden nog niet gelijk naar binnen in verband met een rouwdienst die op dat moment gaande was. We konden wel naar boven om door de gangen van de kathedraal te lopen. Tevens hadden we hier een mooi uitzicht. We hadden het rondje gemaakt en mochten toen de kathedraal gaan bekijken. De kathedraal is schitterend en als amateurfotograaf gaat je hart sneller kloppen. Zo veel fotospots! Ik ging helemaal los en de rest is door de kerk gaan lopen. In deze tijd van het jaar zijn er veel 'field trips' (soort schoolreis) en zo ook hier. Dat was wel jammer, maar gelukkig kon ik toch nog foto's maken, zonder mensen op de foto. Inmiddels liep ik al achter op de rest, want de familie was al uit mijn zicht. Ik besloot verder te gaan met fotograferen. Na een tijdje was ik dan ook achterin de kerk aangekomen. Het is een schitterende kerk om foto's te maken. Op zo'n moment prijs je je gelukkig dat je een goede camera hebt. Mijn oude camera, die ik nog altijd als back-up bij me draag, haakte weer eens af. Weer hetzelfde probleem. Normaal is de fout na een reset verdwenen. Deze keer was het wat hardnekkiger. Camera uitgezet en weer aangezet, maar de error bleef komen. Mijn camera hield er mee op. Althans zo leek het. Na een wat langere
reset kwam er weer leven in. Hopelijk gaat het oude beestje nog lang mee. Met z'n uitklapbare schermpje kun je er nog steeds verrassende foto's mee maken. Nadat ik ook John had gevonden zijn we naar buiten gelopen. Daarna nog even met zijn allen door een tuin naast de kathedraal gelopen en toen was het weer tijd om verder te gaan. Op naar Great Falls National Park.


Bij de ingang van het park heeft John de America the Beautiful Pass gekocht. Dit is een jaarkaart voor alle Nationale parken in Amerika. Deze kost 80 dollar, maar dat geld gaan we er zeker uithalen. We hebben toch nog heel wat parken te gaan. Het was niet druk en we konden de auto makkelijk parkeren. Vorig jaar zijn we ook al in dit park geweest, maar het stond ook voor dit jaar op het verlanglijstje van de visite. We hebben er op ons gemak rondgewandeld en een tijdje genoten van de watervallen op één van de uitzichtpunten van het park. Het blijft toch elke keer weer erg mooi om te zien. Wat een kracht kan water hebben. Vervolgens zijn we een stuk het park ingelopen en na een mooie wandeling zijn we weer naar huis gereden. Het was een geslaagde dag!

Klik hier voor de foto's!

2 opmerkingen:

Petra zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Sonja zei

Zojuist bijgelezen, wat een leuke uitstapjes hebben jullie gemaakt. Bij het bezoek aan de Mall dacht ik ook aan iets anders. Wat een lange broer heb je, leuk hoor. Weet dat ze nu weer naar huis zijn, geniet van de herinneringen van de afgelopen twee weken!