Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



zondag 29 april 2012

Vergadering QBP

Op vrijdag 27 april hadden we een vergadering over de QBP (inmiddels wel bekend als Queens Birthday Party). De dag erna was namelijk de datum van ons feest. Maar moeder natuur had niet echt trek in een oranjefeest, want de weersvoorspelling was niet goed. Het zou koud worden en er werd regen verwacht. Normaal gesproken zouden we op donderdag al gecanceld heben, ware het niet dat er een hogedrukgebied aankwam vanuit Canada. Dat kon dus ook beteken dat het weer zou omslaan. De connecties bij Andrews Airforce Base werden benaderd. De weermannen daar zouden voor ons de verschillende scenario's voor wat betreft het weer in kaart brengen. Zij hebben toch andere informatie en middelen tot hun beschikking, dan wij met onze Weatherchannel en Accuweather. Daarom werd er besloten om op vrijdagochtend de knoop door te hakken.

Om 9 uur moesten we ons verzamelen bij Arnoud en Yolanda. Onder het genot van koffie en koeken ging Jos met zijn weerpraatje beginnen. Peter Timofeeff, watch out.... Na wat enige uitleg en met aanwijzingen van Arnoud, kwam het er op neer dat het een 50/50 situatie was. 50% kans op droog weer en 50% kans op een dag met regen. Daarbij zou de temperatuur niet boven de 18 graden uitkomen. Dus eigenlijk best koud. Er werd wat gediscussieerd en verschillende meningen werden aangehoord. Daarop volgde de stemronde en we waren het er allemaal over eens....Cancelen! Natuurlijk erg jammer, want je stelt je er wel op in. Maar als er niemand op je feest komt is het ook niet leuk. We moesten dus gaan voor de raindate, die al eerder was vastgesteld op 12 mei. We hebben nog wat koffie gedronken en zijn daarna weer huiswaarts gegaan.

Op het moment dat ik dit schrijf hebben we nog een paar dagen te gaan voor zaterdag 12 mei. Zoals het er nu naar uit ziet gaat het feest door. De weersvoorspelling is gunstig. Zonnig en zo'n 26 graden. Nu maar hopen dat dit zo blijft. We zijn er in ieder geval allemaal druk mee. Vrijdag om 10:00 uur moeten we ons verzamelen bij het Holland House (Arnoud en Yolanda's place) om alles op te bouwen. Ondertussen staat de teller op 111 volwassenen en 62 kinderen. Daarnaast nog 30 gasten die 'maybe' hebben aangeklikt, dus het kan nog meer worden.

Voor alle foto's klik hier.

donderdag 19 april 2012

Spaceshuttle Discovery

Soms zijn er van die dagen dat je op de juiste tijd op de juiste plaats bent. Dat was voor ons op dinsdag 17 april. Die dag zou de shuttle Discovery op de rug een Boeing 747 over Washington DC vliegen. De Discovery heeft volgens ruimtevaartorganisatie NASA in totaal 365 dagen in de ruimte doorgebracht en bijna 241 miljoen kilometer gevlogen tijdens 39 missies. Na de rampen met de Challenger (1986) en de Colombia (2003) was Discovery bovendien de eerste shuttle die weer in gebruik werd genomen. Daarom voor deze Spaceshuttle een ererondje boven Washington DC.

Wij zijn die dag naar de Mall gegaan. Want zoals we begrepen hadden zou het vliegtuig boven de monumenten gaan vliegen. Het was al best druk toen wij arriveerden. Vol spanning stonden de mensen de wachten. Ik was ook heel benieuwd, want het is toch best bijzonder om dit met eigen ogen te kunnen zien. In de verte hoorden we al gejuich... dat betekende dat het vliegtuig daar al voor de mensen zichtbaar was. In de verte zagen we de Boeing met de shuttle. Nog best van een afstand. We vroegen ons af of dit het was... Iedereen bleef staan en niet veel later kwam het vliegtuig weer in zicht. Deze keer kwam het vliegtuig met de shuttle over de monumenten gevlogen. Wow, ik vond het indrukwekkend om te zien. De mensen klapten en joelden. Het bleef niet bij één ererondje. Maar liefst drie keer kwam de Boeing met de Shuttle overgevlogen. We hebben veel foto's kunnen nemen. De Spaceshuttle Discovery komt in het Udvar-Hazy museum te staan. Hieronder een video die ik met mijn iPhone gemaakt heb.



Voor alle foto's klik hier.

donderdag 5 april 2012

Tripje Nederland

Het is een beetje achter de feiten aan lopen, maar hier een beknopt verslag van het verblijf in Nederland. Op 3 april zijn we vertrokken naar Nederland. Ik had bewust daar niets over geschreven. Daar was namelijk een reden voor. De zus van John was 25 jaar getrouwd en gaven een feest op vrijdag 6 april. We wilden ze verrassen met ons bezoek. Op woensdag kwamen we aan en hebben die dag een bezoek gebracht aan mijn ouders en schoonmoeder. Het was fijn om ze weer te zien. Die vrijdag gingen we richting het café waar het feest gehouden werd. Buiten hoorden we de DJ iets aankondigen. Eerst dachten we dat er een voordrachtje gedaan werd voor het bruidspaar, maar het bleek dat ze het stel gingen toezingen. We besloten om stilletjes naar binnen te sluipen. Niet wetende dat we bij binnenkomst gelijk in beeld waren. Corien's gezicht was onvergetelijk...verbaasd, blij en emotioneel rende ze naar John. Broer en zus sloten elkaar in de armen. Dat was zo'n bijzonder moment. Mijn zwager kwam naar mij toegelopen en het was een mooie hereniging van de familie. Die avond kon niet meer stuk en we hebben dan ook volop feestgevierd.

Zaterdag zijn we naar onze vrienden in Limburg gegaan. Het was ontzettend leuk om John en Jacqie weer te zien, want het was al meer dan een jaar geleden dat we elkaar voor het laatst zagen. Als vanouds hebben we weer gezellig gekletst, zijn we naar Heerlen gegaan om te shoppen. Natuurlijk ook lekker geluncht en een borrel gebdronken in een gezellig café. De avond werd afgesloten met een diner en daarna nog wat gedronken bij hun thuis. We bleven daar slapen en het was alsof we elkaar nog maar kort geleden hadden gezien. Zo gaat dat met echte vrienden. Op zondag zijn we op ons gemak naar huis gereden. Maandag hadden we afgesproken met Roland en Monique. We zijn er 's middags naar toe gegaan en ook daar mocht de wijn en hapjes niet ontbreken. We hebben er gegeten en na het eten zijn we naar Jaap en Désirée gegaan. Ook daar is het altijd supergezellig. We hebben wat geborreld die dag. De volgende dag heeft Désirée onze haren weer gefatsoeneerd en we kunnen er weer even tegenaan.

Natuurlijk hebben we onszelf tijdens het verblijf in Nederland tegoed gedaan aan de heerlijke dingen die we zo gemist hebben. Het lekkere brood, het vele beleg, frietjes met een kroket of frikadel speciaal... Genieten dus. Het is altijd weer een feest om in de supermarkt boodschappen te gaan halen. Wat een ruim assortiment hebben wij toch in Nederland. Ook heb ik Maja weer gezien. Wij zijn volgens onze traditie naar Breda gegaan. Café de Bommel staat altijd steevast op het programma en we zijn weer helemaal bijgekletst. Ik heb nog gewinkeld met mijn ouders en natuurlijk ook weer geluncht. De dagen vlogen voorbij want voordat we het wisten was het weer zaterdag. De dag van ons vertrek. We kunnen terugkijken op een heel gezellig verbijf in Nederland.