Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



dinsdag 22 februari 2011

Van de warmte naar de kou...

Er is weer een week voorbij, dus tijd voor een update. We hebben vorige week een paar dagen kunnen genieten van heerlijk warm weer. Waar het vandaan kwam, geen idee, maar het was super. Het begon op woensdag met een temperatuur van 18 graden. Met de zon erbij was het erg lekker buiten. De vogeltjes hadden ook het voorjaarsgevoel te pakken en gaven een mooi fluitconcert. Donderdag ben ik op de koffie gegaan bij Cynthia. We hebben lekker buiten op het deck gezeten, want het was 21 graden. Ook Minoes, de poes, vond het wel gezellig dat we buiten zaten en sprong spontaan op mijn schoot. Poezen denken dat ze altijd alle ruimte hebben, dus met wat extra ondersteuning van mij (anders zou ze van mijn schoot gevallen zijn) lag ze lekker te knorren. Met een bakje koffie erbij was het genieten buiten. Na een paar uurtjes ben ik weer naar huis gereden. Vrijdag had John vrij genomen. Niet gek, want het was ’s ochtends al 18 graden. De temperatuur liep al snel op naar 23 graden. We hebben dan ook met een wijntje buiten gezeten. In de zon voelde het nog warmer aan. Na een zeer koude winter, was dit een aangename verandering in het weer. De deur van de keuken stond lekker open, want het was buiten warmer als binnen. De kou zit nog steeds in het huis.

Zaterdag en zondag hebben we in en rond het huis doorgebracht. John had nog wat klusjes te doen en ik heb wat wasjes gedraaid en gestreken. Zondagavond hebben we Beef Bulgogi gegeten. Inmiddels een favoriet gerecht van ons beiden. Het vlees moet gemarineerd worden en het beste doe je dat de avond ervoor. Dan kan de marinade een hele nacht (en dag) in het vlees trekken en wordt de smaakintentie alleen maar sterker. Zondag hebben we het vlees op onze grill gebraden en met wat rijst erbij was het smullen. Een simpel gerecht, weinig caloriën en erg smaakvol. Maandag was het hier President’s Day en dat betekende weer een vrije dag voor John. Het is een feestdag in de ter ere van presidenten Washington, Lincoln en alle andere presidenten van Amerika. Het wordt elk jaar op de derde maandag van februari gevierd. Oorspronkelijk was deze dag bedoeld om de verjaardag van de eerste president, George Washington op 22 februari te vieren. Vanaf 1885 was het een vrije dag voor alle medewerkers van de federale overheid. Na de Amerikaanse Burgeroorlog werd ook de verjaardag van Abraham Lincoln geëerd, op 12 februari. Vanaf 1971 worden beide dagen op één dag gevierd. Tot zover een stukje geschiedenis over President’s Day. Deze dag is ook geliefd bij de koopjesjagers, want veel winkels hebben op deze dag extra kortingen. Wij maken daar graag dankbaar gebruik van! Thank you, Mr. President!

Afgelopen weekend zat er bij de post een brief van Loyola Marymount University, inclusief een check. Yeah, mijn foto wordt dus definitief gebruikt en ik krijg er nog voor betaald ook. Wat een eer en wat leuk dat ze hun woord nagekomen zijn. Haha, weer een foto die geld op heeft geleverd. Dit mag van mij wel vaker voorkomen… Deze week ga ik de check innen en kunnen we weer gaan shoppen ;-)! Maandag was ook de dag dat John onze Guus heeft gezien. Guus, de groundhog, dacht natuurlijk dat de zomer al aangebroken was. Niet raar gedacht natuurlijk, want het was echt warm. Vandaag zal hij echter in zijn hol blijven, want gisteravond begon het te regenen, daarna ijsregen en toen is het overgegaan in sneeuw. Jawel…zo zit je in een shirtje buiten en vandaag weer in een wollen trui. Het is op het moment -4 graden, met een gevoelstemperatuur van -8…?!? Echt, het weer kan hier zo maar omslaan. Ik kijk nu naar buiten en zie een dun laagje sneeuw liggen. Zucht… Gelukkig hadden we er vanochtend niet veel hinder van, want ik moest John naar de luchthaven brengen. Hij zit deze week in Californië. Nog even en ik kan ook mijn koffer pakken, want volgende week vertrekken we al weer naar Nederland.

8 opmerkingen:

Bibi zei

Ik zet ook altijd zogauw het kan in de lente de ramen en deuren open om frisse lente lucht en warmte naar binnen te halen. Ik hoop dat het weer in Nederland een beetje meevalt.

Petra zei

Balen, he, die kou terug! Leuk, dat jullie Nederlandse reis al zo snel is. Dat betekent, dat we pas na 19 maart weer kunnen afspreken, want daarvoor ga ik nog met Katja en Kai op reis. Alvast veel plezier!

Robert-Jan en Yvonne zei

Mooie timing om richting California te vertrekken ;-) ! En jou in de kou achter te laten.

Dat vlees ziet er trouwens erg goed uit ... En ik houd wel van een lekker stukje vlees !

Teleton zei

Slechte tijd om naar Holland te komen hoor. Ze lopen hier allemaal in hun lolbroek, grapjurk en met hun bokkepruik door de stad.....;-)

Car zei

Hier wisselt het ook nog heel erg, gisteren was het bijna tijd om de airco aan te zetten en vandaag zou ik moet ik echt weer een best aantrekken want de verwarming gaat me net iets te ver.
Zal ik eens onthouden Beef Bulgogi, welk soort steak gebruik jij er precies voor want flank steak zegt me niets.

Petra zei

Altijd leuk een cheque voor mooi geleverd werk! Veel plezier met shoppen.
Ik ga ook volgende week naar NL trouwens ;-)

Kristel Holsbeek zei

Veel plezier in het voorbereiden van je trip naar NL...

Anja zei

Wat leuk dat je foto definitief gebruikt gaat worden en je een check hebt ontvangen.
Veel plezier in Nederland!