Amerika, the land of stars and stripes . The land of promise. The land of freedom. Voor ons…gewoon een geweldig vakantieland. Al vanaf 1993 komen we jaarlijks in Amerika. We hebben al vele rondreizen gemaakt en hebben ondertussen onze favoriete plekken waar we graag komen. Het ‘kriebelde’ al jaren….hoe zou het zijn om voor een paar jaar in Amerika te wonen? Nu, na zo veel jaar, is daar onze kans .

Daar waar wij al die jaren van hebben gedroomd is werkelijk geworden. Op 27 oktober 2009 zijn wij verhuisd naar Great Falls, Virginia. Een voorstad van Washington DC. We hebben daar bijna 4 jaar met veel plezier gewoond. Wat we echter niet hadden voorzien, is dat we naar Texas zouden verhuizen. Van een city life style naar een country life style... Our journey continues...

....en het gaat maar door! Vanaf half juli 2018 zullen wij wederom naar Amerika verhuizen voor een periode van 4 jaar. Back where we started...in the Washington DC area!

Deze site is bedoeld voor familie, vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden. Op deze blog kunnen jullie vanaf nu alles lezen over ons leven aan de andere kant van de oceaan; oftewel 'Our life overseas'! Wij zouden het leuk vinden als je een berichtje of een reactie achterlaat.



woensdag 22 september 2010

Fotosafari en happy birthday...

Vandaag ben ik op fotosafari gegaan met Petra Engle. Zij woont in Vienna en kent de omgeving door en door. Zij had voor vandaag Meadowlark Garden bedacht. Dat was een goede keuze. Nooit geweten dat dit park erg dichtbij ligt. Ineens viel mijn oog op het bord langs de weg, toen ik naar Petra reed. Gek hè, zo vaak voorbij gereden en het is me nooit opgevallen. Tegen twaalven was ik bij haar. We zijn eerst gaan lunchen. Ze nam mee naar Maple Ave restaurant in Vienna. Het is klein restaurant, maar met veel lekkers op het menu. We kozen allebei voor de Tuna Tartare. Prachtig gepresenteerd, maar wel een beetje weinig. Het was voor mij geen probleem, want il had goed ontbeten en zoveel honger had ik nu niet. Eigenlijk precies goed. Na de lunch zijn we naar Meadowlark Garden gereden. Dit park ligt eveneens in Vienna. Het heeft honderden verschillende bomen en planten. Van walking trails tot een vlindertuin en van vijvers tot prachtige bomen en planten. We zitten natuurlijk al in september en veel bloemen waren uitgebloeid, dat was wel jammer. Het moet vast erg mooi zijn wanneer alles in bloei staat. We hebben er heerlijk gewandeld en natuurlijk gefotografeerd. Op sommige momenten was het wel erg warm. Het was vandaag weer eens boven de 30 graden. De zweetdruppels liepen van ons gezicht, maar alles voor een mooie foto. Gelukkig zorgden de bomen voor verkoeling en zo was het best uit te houden. We hebben verschillende dieren en insecten gezien. De vogel op de foto bijvoorbeeld. We zijn er nog niet achter wat voor vogel het is, dus dat wordt Google maar weer eens raadplegen. Vlinders fotograferen blijft altijd weer een uitdaging. Ze fladderen van het ene blad naar het andere. Net als je denkt 'dit wordt 'm'....fladderen ze weer weg. Een soort kat en muis spel, maar dan met vlinders. Na de botanische tuin hebben we bij Petra nog wat gedronken en ben ik daarna naar huis gegaan. Het was een geslaagde gezellige middag. Petra, bedankt voor dit leuke uitje.

Toen ik thuis kwam wilde ik even met een bakje koffie onder de gazebo zitten. Ik liep via de trap naar beneden en wat ik toen zag.... Overal stinkbugs, zeker over de honderd. Het leek wel een griezelfilm. Ze vlogen tegen me aan en dan niet een, nee met vieren tegelijk. Waar ik ook keek, overal zaten die vervelende stinkbugs. Ik kon er niet gaan zitten, zo erg. Ik kan het niet uitleggen; je had het met eigen ogen moeten zien. Ze bleven maar komen, zaten er dan al niet genoeg??? Het is momenteel een ware plaag. In onze keuken vlogen ze ook rond. Ik heb ze geteld en het waren er 28...die van de woonkamer nog niet meegerekend. Jakkes, ik haat die beestjes! Ze dood meppen wil je niet, want dan komt er een penetrante geur vrij! Goed bedacht van moeder natuur! Gelukkig kwam er een flinke regenbui, die er voor zorgde dat buiten het aantal stinkbugs halveerde. Nog altijd te veel naar mijn mening! Vandaag is het de officiële einde van de zomer en morgen begint de herfst. Ik vind het een rare gewaarwoording dat de bladeren van bomen beginnen te vallen en de kleur gestaag verandert, terwijl ik nog steeds op mijn flipflops en in een t-shirt rondloop. Vrijdag wordt het 34 graden, ongelooflijk hè? Het schijnt zodra het kouder wordt de stinkbugs snel verdwijnen. Ik wil nog even genieten van de nazomer, maar wat de stinkbugs betreft zou het van mij morgen mogen vriezen.

Morgen, maar als zij het leest zal het al donderdag zijn, is mijn schoonmoeder jarig. Sientje, van harte gefeliciteerd met je 70e verjaardag! John en ik vinden het jammer dat we er niet bij kunnen zijn. Wij wensen je een hele fijne dag en geniet ervan! Ook feliciteren wij Petra van de Moosdijk vandaag...meid, happy birthday!

Foto's van vandaag vind je hier.

8 opmerkingen:

Kristel Holsbeek zei

Wat een gezellig uitje hebben jullie gehad!!! Mooie fotos trouwens;-)

Valt er tegen die beestjes echt niks te doen?

Bibi zei

Leuk dat jullie samen op pad zijn geweest! Woonde ik maar in de buurt...:-(.
Je verhaal over de stinkbugs, daar kan ik me heel goed een voorstelling van maken want wij hebben elk jaar hetzelfde probleem met lieveheersbeestjes, die ook zo vreselijk stinken als ze zich bedreigd voelen en als je ze doodmept. Die tijd komt er langzaam weer aan:-(

Petra zei

Prachtige foto's. Leuk zo samen op pad gaan.
De vogel is een green heron.
Toevallig was er op de fotoclub ook iemand die er een foto van liet zien vorige week.

Petra zei

Ik vond het ook erg gezellig, zeker voor herhaling vatbaar!
@Petra - bedankt, ik was ook nog naar de naam van die vogel op zoek.

Petra zei

Ik vond het ook erg gezellig en voor herhaling vatbaar!
@Petra - bedankt, ik was ook nog op zoek naar de naam van die vogel.

Anja zei

Wat leuk om samen met Petra op pad te gaan. Mooie foto's heb je gemaakt. Sterkte met de stinkbugs!!

Bianca zei

Leuk jullie samen op stap !

Sterkte met de stinkbugs, insecten in grote getale kunnen echt erg zijn (ik haat sprinkhanen hier, daar hebben we er zoveel van maar die stinken gelukkig niet)

Tjeerd en Kiki zei

Die stinkbugs waar jij en Petra het over hebben kennen we hier in 'the South' niet volgens mij. In elk geval niet bij ons thuis, en als ik het zo lees hoef ik daar niet rouwig om te zijn ook. BAH, ik hou niet van beessies!
Leuk dat jullie zo'n geslaagde fotodag hadden, ziet er super professioneel uit allemaal!